söndag 20 maj 2012

Söndagskonsert med Sonoruskören

Konsert i Vallakyrkan i Degerfors i eftermiddags. Övning innan med kördirigentens pojkvän och pianist. Hoppas de håller ihop så har vi fått en pianist som vi så väl behöver på köpet! Tjugo minuter innan konsertens början var det tre gäster som bänkade sig. Nåväl nu hade vi i alla fall lika många som vi hade en gång när vi sjöng i en liten håla i Danmark för länge sedan. Det var också en höjdare men det är en annan historia. Som tur är droppade det in lite mer konsertbesökare allteftersom och när klockan slog fyra var det i alla fall halvfullt. Prästen, inhyrd från Karlstad pratade väldigt lättsamt och var enkel att ta till sig.

Timmen blandades med psalmer, trevligt småprat av prästen om bland annat pilgrimsvandring i Spanien och våra vår- och sommarsånger. Vår dirigent bjöd också på två solosånger: "Ge mig din dag" och "Visa vid vindens ängar". Så vackert! Vår pianist kompade oss på två sånger med bravur och när sista melodin klingat ut var vi alla nöjda och glada. Vår publik klappade hjärtligt och troget även om vi chockade dem med att avsluta med Super Trouper. Medelåldern var hög bland gästerna och det var den enda engelska sången vi sjöng, till deras tacksamhet skulle jag tro.

Vi sjöng:
  • Den blomstertid nu kommer (inte psalmvarianten)
  • Ut i vår hage
  • Blommande sköna dalar (Under rönn och syren)
  • Vårvindar friska
  • Kärleksvals
  • Super Trouper
Vi var några stycken som stannade kvar på kaffe och det var skönt att varva ner tillsammans efteråt. Ett lätt pirr i kroppen och hade velat sitta kvar en stund till och njuta av ögonblicket. Underbart är kort!

2 kommentarer:

  1. Vad roligt att det blev lyckat. Vi ska sjunga på tisdag kväll, Vårcafé i Casselgården. Jan-Kenneth och Weine Bruus spelar. Håll tummarna!

    SvaraRadera
  2. Härligt med konsert! Och lite pirr på det är inte heller fel ;)
    Kram A

    SvaraRadera