söndag 17 april 2011

En härlig söndag!

Idag blev det så äntligen av att dra runt med dammsugaren och svischa runt på toaletterna. Skönt när det var gjort! Till och med sonen städade undan lite så det gick att köra runt där utan att bli överfallen av legobitarna som vanligtvis täcker golvet.

Belöningen blev ett besök på den kringresande tivolit som hade slagit läger i vår stad i helgen. Inte fanns det många karuseller som imponerade på S men när han fick se hoppborgen var eftermiddagen räddad. Jag fick tvinga honom därifrån och återkomma 4 ggr innan han gick med på att köpa sockervadd innan hemfärd.

Så härligt och lätt att cykla igen. Årets första cykeltur är avklarad i strålande solsken. Lite mycket vind egentligen men vi skulle ju inte långt. Nu är våren här!

Jag är ju lite av en nomad och ibland funderar jag på hur det skulle vara att ha ett så kringflackande liv som tivolipersonal eller cirkusmänniskor har. Tänk att bo i husvagn ena delen av året och flytta från plats till plats. Upp och ner med karuseller och tält, i ur och skur. Kan inte alltid vara så roligt men vilken gemenskap de borde ha sinsimellan. Undrar vad de gör den andra delen av året? Får de verkligen ihop pengar så de kan leva av det på vintern?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar